ziektekostenverzekering-aanvullende-vergoedingen-2020

Aanvullende ziektekostenverzekering 2020

Door: Redactie Zorgkeuzes.nl – Leestijd: 3 minuten

Is het nou wel of niet verplicht een aanvullende ziektekostenverzekering in 2020 af te sluiten? Het antwoord is nee, maar in sommige situaties kan een aanvullende ziektekostenverzekering wel slim zijn. De verplichte basisverzekering dekt namelijk niet alle behandelingen, denk aan fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Om toch hiervoor een vergoeding voor te kunnen ontvangen dien je een aanvullende ziektekostenverzekering te hebben. Op deze pagina omschrijven wij de belangrijkste aanvullende verzekeringen.

Friesland ziektekostenverzekering 2020 - Ziektekosten vergelijken

Ziektekostenverzekering de Friesland

Zorgverzekeraar de Friesland biedt meerdere aanvullende ziektekostenverzekeringen aan in 2020. Onze bezoekers kiezen ieder jaar opnieuw steeds vaker voor de Friese verzekeraar. Met name doordat er ook drie basis zorgverzekeringen worden aangeboden is het assortiment (ziektekostenverzekeringen) uitgebreid te noemen. Zo zijn er ruime aanvullende vergoedingen verkrijgbaar voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen voor 2020.

Unive ziektekostenverzekering 2020 - Ziektekosten vergelijken

Aanvullend bij Univé

Verzekeraar Univé heeft in 2020 opnieuw aanvullende vergoedingen. Wanneer de basisverzekering niet al je zorgkosten dekt is het verstandig om de mogelijkheden te bekijken. Tijdens het zoeken naar een aanvullende ziektekostenverzekering in 2020 is het belangrijk de polisvoorwaarden te lezen. Hierdoor voorkom jij verassingen en extra kosten in 2020. Benieuwd wat Univé te bieden heeft? Klik hieronder op bekijk verzekeringen en wij verwijzen je direct door.

HEMA ziektekostenverzekering 2020 - Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen HEMA

Sinds 2014 biedt HEMA ook zorgverzekeringen aan. Het is mogelijk om je basispakket uit te breiden met een van de drie aanvullende zorgverzekeringen van HEMA. Voor een aanvullende premie per maand kun jij verschillende vergoedingen ontvangen van de zorgmaatschappij. Tijdens je zoektocht is het ook slim om te bekijken of je gewenste zorgverlener(s) een overeekomst hebben met HEMA.

Fysiotherapie

Ga jij in 2020 naar de fysiotherapie? Grote kans dat je deze kosten zelf moet betalen. Alleen in sommige gevallen krijg je namelijk de fysiotherapie behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. In alle andere gevallen dien je of de kosten zelf te betalen, of een aanvullende ziektekostenverzekering 2020 voor fysiotherapie af te sluiten.

 

Je kan al voor enkele euro’s extra per maand een flink aantal fysiotherapie behandelingen vergoed krijgen van de zorgverzekeraar. Op ZorgKeuzes.nl kun jij eenvoudig per zorgverzekeraar kijken wat het aanbod is qua fysiotherapie met een aanvullende ziektekostenverzekering in 2020.

Alternatieve geneeswijzen

Als jij in 2020 gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen, dien je hiervoor een aanvullende ziektekostenverzekering voor af te sluiten. De kosten worden namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering 2020 polis. De Alternatieve of complementaire geneeswijzen kunnen zeker een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde.

 

Bijna alle zorgmaatschappijen in Nederland bieden wel een aanvullende ziektekostenverzekering 2020 aan met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Je krijgt dan een maximale vergoeding van bijvoorbeeld 500 euro voor deze aanvullende geneeskunde.

Tandartsverzekering

Verwacht jij extra kosten van de tandarts in 2020? Dan zou het slim zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. De kosten van de tandarts zijn altijd hoog, en worden enkel voor jongeren tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Als jij een vergoeding wilt ontvangen van je zorgverzekeraar, zou je naast de basisverzekering 2020 een tandartsverzekering kunnen toevoegen. Je gaat dus een extra premie betalen bovenop de zorgpremie voor de basispolis.

 

Op ZorgKeuzes.nl hebben wij meerdere zorgverzekeraars onder de loep genomen, en hebben ook meerdere tandartsverzekeringen voor je uitgezocht. Het is goed om te onthouden dat het niet verplicht is om een aanvullende ziektekostenverzekering 2020 te hebben. Maar in sommige gevallen zeker handig!

Bril en lenzen vergoeding

Wil jij een nieuwe bril of nieuwe lenzen in 2020? Het is mogelijk om hiervoor een vergoeding te krijgen. Je zou een aanvullende ziektekostenverzekering 2020 moeten afsluiten die hiervoor een vergoeding biedt. Het is natuurlijk wel de vraag, of dit de moeite waard is. Bij sommige verzekeraars krijg je een eenmalige vergoeding per 2 jaar voor een nieuwe bril. Mensen sluiten een aanvullende ziektekostenverzekering niet af alleen voor een bril vergoeding, dan is het waarscheinlijk voordeliger om de bril of nieuwe lenzen zelf te bekostigen.

Een aanvullende ziektekostenverzekering in 2020

Welke aanvullende verzekeringen kiezen de mensen nou eigenlijk het meest? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen en zorgbehoeftes toch kiezen veel Nederlanders er jaarlijks voor om bepaalde behandelingen te laten vergoeden door een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten.

 

Op deze pagina bekijk je de mogelijkheden, en kan je direct het aanbod van een flink aantal zorgverzekeraars bekijken. Wij hebben meerdere verzekeraars het aanvullende ziektekostenverzekering 2020 mogelijkheden uitgezocht en de belangrijkste informatie zoals vergoedingen beschreven op ZorgKeuzes.nl.