Basis zorgverzekering 2020

Door: Redactie Zorgkeuzes.nl – Leestijd: 3 minuten

In Nederland is iedereen verplicht vanaf 18 jaar om een basisverzekering te hebben. Je krijgt hiervoor een aantal basiskosten vergoed, in sommige gevallen een volledige vergoeding maar in andere is het ook mogelijk om een gedeelte vergoed te krijgen.  De overheid bepaalt ieder jaar opnieuw de inhoud van de verplichte basisverzekering 2020.

 

Op Prinsjesdag zullen alle wijzigingen opnieuw bekend gemaakt worden, en is het opnieuw mogelijk te overstappen. In het kort dekt de basisverzekering 2020 de standaardzorg zoals het ziekenhuis, apotheek en huisarts.

Besured
€ 107,25
De Friesland
€ 106,75
HEMA
€ 111.-
FBTO
€ 109.95

Wijzigingen basisverzekering 2020

Op dit moment zijn er slechts enkele wijzigingen bekend gemaakt over de basisverzekering 2020. Tijdens Prinsjesdag zal de overheid alle wijzigingen en premie verwachtingen bekend maken, wij houden je dan natuurlijk ook op de hoogte. Op dit moment weten wij enkel een aantal veranderingen voor het aankomend jaar. Bekijk hieronder de belangrijkste wijzigingen:

→ Eigen risico blijft 385 euro

→ Einde collectieve zorgverzekering

→ Uitbreiding basisverzekering 2020

Welke zorg wordt vergoedt?

De basisverzekering 2020 biedt een vergoeding voor alle standaard zorg. Je kunt denken aan een opname in het ziekenhuis, een bezoek aan je huisarts en nog veel meer. Je zou het niet verwachten, maar ook de tandheelkundige zorg tot 18 jaar wordt vergoed vanuit deze verplichte zorgverzekering. Hieronder zie je de vergoedingen, ieder jaar wordt eigenlijk de basisverzekering 2020 wel uitgebreid. Zodra er meer nieuws hierover bekend is, zullen wij di t ook melden op deze pagina.

→ Geneeskundige zorg verleend door ziekenhuizen, huisartsen en medische specialisten

→ Zintuigelijk gehandicaptenzorg

→ Verzorging en verpleging bij patienten thuis

→ Spoedeisende hulp over de hele wereld

→ Medische hulpmiddelen

→ Verblijf in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg

→ Kraamzorg

→ Enkele behandelingen voor fysiotherapie en logopedie (niet altijd!)

→ Tandheelkundige zorg tot 18 jaar

→ Eerstelijns psychologische hulp

→ Vervoer per ambulance

Besured
€ 107,25
De Friesland
€ 106,75
HEMA
€ 111.-
FBTO
€ 109.95

Het eigen risico in 2020

Je betaald het eigen risico voor zorg die je vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. In 2020 zal het bedrag opnieuw minimal 385 euro zijn, het blijft dus gelijk. Het is mogelijk bij veel zorgverzekeraars om het eigen risico vrijwillig te verhogen, in ruil hiervoor krijg je een korting op de ziekekostenverzekering. Echter zijn dan wel alle kosten die gemaakt worden voor eigen rekening, tot het eigen risico volledig op is. Hieronder hebben wij een rijtje gemaakt van zorg waar je geen eigen risico voor betaalt.

→ Bezoek aan de huisarts
→ Kraamzorg en verloskundige zorg
→ Zorg voor chronische aandoeningen
→ Nacontrole bij een orgaandonatie
→ Wijkverpleging
→ Lenen van hulpmiddelen van de thuiszorg

Ziektekosten vergelijken

Benieuwd of je huidige ziektekostenverzekering nog wel de beste is voor jou in 2020? Maak gebruik van de ziektekosten vergelijker 2020 van ZorgKeuzes.nl! Vul je gegevens in aan de linkerkant, samen met de gewenste vergoedingen voor aankomend jaar. De vergelijker gaat dan op basis van jouw persoonlijke situatie de beste ziektekostenverzekering tonen.

 

De goedkoopste ziektekostenverzekering voor 2020 staat gelijk bovenaan, deze kan je vervolgens afsluiten bij de zorgverzekeraar zelf. Door je ziektekostenverzekering te vergelijken kom jij er dus achter of het overstappen voor 2020 ook jou iets gaat opleveren.