opzeggen-hema-zorgverzekering

HEMA zorgverzekering opzeggen

Wil jij je HEMA zorgverzekering opzeggen? We helpen je hier verder om aan te geven hoe jij je HEMA zorgverzekering kunt opzeggen. Het is namelijk zo, dat in sommige gevallen de verzekering automatisch wordt stopgezet. Uiteraard zijn er ook uitzonderen dat jij zelf de polis dient op te zeggen. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn, en hoe jij kunt bepalen of je de zorgverzekering HEMA zelf moet opzeggen of niet.

Zorgverzekering HEMA opzeggen

Als jij je HEMA zorgverzekering opzeggen wilt, zijn er de volgende punten waar je rekening mee moet houden.

 

Overstappen

Als jij zelf je HEMA zorgverzekering gaat opzeggen, heb je de mogelijkheid om tot eind januari een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Als jij niet de zorgverzekering gaat opzeggen, heb je maximaal tot 31 december de tijd om een andere zorgverzekering te vinden.

 

Andere reden

Het kan zijn dat jij bijvoorbeeld gaat emigeren, dan is vaak je Nederlandse zorgverzekering niet meer nodig. Het is dan een kwestie van HEMA contacteren om je huidige zorgverzekering stop te zetten.

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er een aantal mogelijkheden als jij je HEMA zorgverzekering opzeggen wilt. Als jij persoonlijk advies wenst voor het opzeggen verwijzen wij je rechtstreeks door naar de zorgverzekeraar. Op deze site informeren wij je, maar de service wordt ten alle tijden geboden vanuit de zorgmaatschappij.

Kies je zorgverzekering zorgvuldig

Zodra je je zorgverzekering hebt opgezegd, is het belangrijk te kijken naar een nieuwe zorgverzekering. Mischien will je een goedkopere ziektekostenverzekering in 2020 en ga je kiezen voor een budgetpolis. Het is ook mogelijk dat je juist een uitgebreide zorgverzekering nodig hebt omdat je situatie is gewijzigd. Het vroegtijdig opzeggen van de HEMA zorgverzekering geeft je de mogelijkheid om langer te vergelijken. Met behulp van de Zorgvergelijker 2020 van Zorgkeuzes is het vinden van een betere ziektekostenverzekering een fluitje van een cent!

Zorgverzekering opzeggen (HEMA)

Voor het HEMA zorgverzekering opzeggen dien je direct contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Wij kunnen u doorsturen, en informeren u zo goed mogelijk hoe het opzeggen daadwerkelijk werkt. De meeste Nederlanders kiezen er overigens voor om gewoon in de overstap periode (zeven weken) een nieuwe zorgverzekering te vinden. Je nieuwe verzekeraar gaat dan het opzeggen regelen met je oude zorgverzekeraar. Dit is eenvoudig en een prima service natuurlijk. Klik op “Contact HEMA” zodat we je naar de juiste pagina kunnen doorverwijzen.